A svéd Burger King széttrollkodta a McDonald's Big Mac szendvicsét

|

"Nem Big Mac" néven bármilyen burger futhat az étlapon, ezt a jogi kiskaput használta ki a Burger King.

Nemrég a McDonald's elveszített egy olyan pert, ami kiemelt fontosságú lehet a cég szempontjából. A jogi csörte ugyanis arról szólt, hogy a kevésbé ismert Pat McDonagh gyorsétterem-lánc használhatja-e egyik szendvicse neveként a Supermac kifejezést. A McDonald's érvelése szerint a Supermac túlzottan hasonlít nevében az általuk gyártott Big Macre, megtévesztheti a vásárlókat, ezért pereltek. Nos, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala szerint nem nekik van igazuk.

A McDonald's persze fellebbezhet a határozat ellen, de történetünk szempontjából most az az igazán érdekes, hogy az egész jogi hercehurca ürügyén milyen zseniális húzással állt elő a svéd Burger King. 

Ők ugyanis feltöltöttek a YouTube-ra egy olyan reklámvideót, amelyben szokásos termékeik nevét olyan fantázianevekre cserélték, mint

az "Olyan, mint egy Big Mac, csak valóban nagy", a "Burger, amilyen a Big Mac szeretne lenni", vagy épp az "Olyasmi, mint a Big Mac, csak szaftosabb és finomabb". 

A videót már közel százezren látták. Kérdés, mit lép erre a McDonald's.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.