Hirdetés

A történelem 10 legnagyobb összeesküvés-elmélete

|

Biztosan te is hallottál már olyan teóriákról, amelyekben bizonyos történelmi eseményeket megcáfolnak, sőt egyenesen megrendezettnek, álhíreknek tekintenek. Az összeesküvés-elméleteknek emberek milliói hisznek. Te is hiszel bennük?

Hirdetés

Szeptember 11, Diana hercegnő halála, chemtrail, illuminati. Ez csak néhány azok közül a történetek közül, amikre a világon milliók tekintenek úgy, mint az összeesküvés-elméletek legnagyobbjai. Igazak vagy sem, mi most bemutatjuk neked a világtörténelem 10 legismertebb összeesküvés-elméletét.

Hirdetés

1. Chemtrail

A "chamtrailesek" szerint a kondenzcsík célja, amit a repülők maguk mögött húznak, nem más, mint az emberek szisztematikus megmérgezése. Sokan úgy vélik, hogy az úgy nevezett Új Világrend részeként egy felsőbb hatalom, úgynevezett árnyékkormányok kemikáliákat szórnak az emberiségre, hogy ezzel is elérjék azt a céljukat, hogy egy totalitárius, minden ország és nemzet felett működő kormányt hozzanak létre.

2. A globális felmelegedés hoax

Szkeptikusok azt vallják, hogy a globális felmelegedés csak egy tudósok által befolyásolt folyamat azzal a céllal, hogy a világ lakosságát ezzel fellazítsák. Ezáltal magasabb adókat tudnak beszedni, befolyásolni tudják az emberek életmódját és az életkörülményeiket.

3. A 2004-es cunami nem természetes úton alakult ki

Egyike az ismert elméleteknek, hogy az Indiai-óceánon bekövetkezett 2004-es cunamit egy izraeli és amerikai részvétellel végrehajtott indiai nukleáris kísérlet robbantotta ki. A főként a Közel-Keleten elhíresült elmélet azzal magyarázza ezt, hogy India és Pakisztán között óriási nukleáris versengés zajlik, ezért történhetett meg ez a katasztrófa is.

4. A víz fluoridozása 

Közismert tény, hogy az ívóvízbe bizonyos mennyiségű fluort tesznek annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a fogszuvasodás. Ám az összeesküvésekben jártasak szerint a felelősök pontosan tudják, hogy milyen negatív következményekkel járhat a fluorid rendszeres bevitele a szervezetbe, mégsem tesznek ellene semmit. Azzal magyarázzák elméletüket, hogy a gyógyszergyártók jól járnak, ha minél több a beteg ember, ezért nem változtatnak a gyakorlaton.

5. Megrendezett holdraszállás

Az elméletben hívők azt mondják, a NASA csak megrendezte a holdraszállást, de az valójában sosem történt meg. Talán azóta sem. Az oka pedig az lehetett, hogy akkoriban az USA és a Szovjetunió között akkora volt a fegyverkezési, technológiai, gazdasági és mindenféle verseny, hogy ha technológiailag nem is tudták megtenni, legalább megrendezték a holdraszállást ezzel is megmutatva a világnak, hogy az űrben is Amerika az első.

6. Paul McCartney régóta halott

Már csak Paul McCartney és Ringo Starr a még élő tagjai a Beatles nevű angol zenekarnak, ám az elmélet hívői tudni vélik, hogy Paul egy autóbaleset következtében már 1966 óta halott. Szerintük a zenész egy dublőrrel lett helyettesítve, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos Beatles-dal és képek szimbolikus jelentése. Egyike ezeknek a híres zebrán átsétálós Abbey Road album borítója, amin Paul McCartney az egyetlen, aki mezítláb látható. 

7. Elvis megrendezte a saját halálát

1977-ben hunyt el a rongylábú, az utánozhatatlan mozgású és hangú "király". 1977 óta széles körben elterjedt elmélet, hogy Elvis megrendezte a saját halálát, mert nem tudta tovább elviselni a hirtelen jött népszerűségét, amit alkoholba és drogokba folytott. Magazinok a 90-es évek közepéig cikkeztek különböző bizonyítékokra hagyatkozva, hogy Elvis éppen hol és mit csinál, például, hogy eltörte a lábát egy motorbalesetben.

8. Diana hercegnő halálos balesete

Diana hercegnő egyike volt a legnépszerűbbeknek az angol királyi családból és 1997-es halála sokakat megrázott. Talán ezért is fogadják el nehezen az elmélet hívei, hogy a halálának oka egy szerencsétlen autóbaleset volt. Szerintük a hercegné akkori szeretője Dodi Fayed nemzetbiztonsági veszélyt jelentett és ezért tette el őt és Dianát láb alól a brit titkosszolgálat.

9. Az illuminati és az Új Világrend

Az elmélet szerint egy kiterjedt titkos társaság mozgatja a szálakat annak érdekében, hogy létrejöjjön egy nemzetek feletti világkormány. Pénzt invesztálnak a politikába, illetve agykontrollt, megfélemlítő propagandát használnak céljaik elérése érdekében. Az elmélet szerint olyan nemzetközi szervezetek is támogatják az Új Világrendet, mint a Világbank, az IMF, az ENSZ vagy a NATO.

10. Megrendezett szeptember 11-i támadások

Talán az elmúlt évtizedek legvitatabb kérdése a szeptember 11-i terrortámadások körül forognak. Habár az al-Kaida, terrorista szervezet számos alkalommal elismerte, hogy ők tervelték ki és hajtották végre a támadásokat a World Trade Center és a Pentagon ellen, mégis felvételek és képek bizonyítják, hogy ez csak álca. A kételkedők szerint igazából az amerikai kormány érdekében állt a támadás, hiszen így "jogosan" indíthattak háborút a Közel-Kelet ellen. Ezért nem reagáltak az előzetes figyelmeztetésekre, ezért küldték el a légierőt máshova gyakorlatozni aznap és mindemellett még bombákat is elhelyeztek az épületekben, hogy látványosabb legyen a pusztítás. Szeptember 11 közel 3000 áldozatatot szedett.

Te mit gondolsz, igazak ezek az elméletek?

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.