Lehet, hogy csak egy trükk volt Banksy képdarálós húzása?

|

Egyesek szerint az utcai művész mégsem pusztította el saját alkotását.

Hatalmas visszhangja volt Banksy legutóbbi trükkjének. A művész ugyanis a Girl With Balloon című, egyik leghíresebb képét pusztította el annak árverésén.

Sokan viszont elég szkeptikusan állnak a témához, és úgy gondolják, 

Banksy csupán egy varázstrükköt vetett be, és igazából sértetlen maradt az eredeti kép.

Josh Gilbert chicagoi művész elkezdte elemezni az árverés felvételeit illetve Banksy kapcsolódó Instagram-posztját, és egészen meglepő elmélettel állt elő. Ha esetleg kimaradt a szóban forgó videó, most pótolhatod:

Josh szerint Banksy előzetesen összebeszélt a galéria alkalmazottaival, és precízen megtervezték, mi hogy fog történni. Nem véletlen, hogy a daráló akkor indult el, amikor kihirdették a győztes licitet. Banksy Instagram-posztját megnézve a chicagoi elemző arra jutott, hogy a felszerelt pengék a mutatott szögben nem is olyan irányban vágnák el a képet, mint ahogy azt az árverésen láthattuk. Sőt, a pengék elméletileg el sem érhetnék a képek alapján az alkotást.

Josh végeredményben arra jutott, hogy ez az egész csak egy ügyes trükk volt, a keretben pedig nem egy daráló, hanem egy másik szerkezet működött, ami elrejtette az igazi Girl With Balloont, és egy előre odahelyezett feldarabolt kép csúszott ki a keretből az árverésen részvevők legnagyobb ámulatára.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.