Nagyon hangulatos a napszakok változását megjelenítő falióra

|

Egy tehetséges mérnök egészen különleges ötlettel rukkolt elő.

Rich Nelson nagyon izgalmas szerkezetet épített. Olyan faliórát készített, amely nem a pontos időt mutatja, hanem a napszakok változása alapján jelzi az idő múlását.

A szerkezet nem tartalmaz számokat, hanem

az égbolton átvonuló nap mozgásával  és a fények dinamikus változásával mutatja az időt.

Rich ötletét az ihlette, hogy még a mechanikus órák előtti korszakban az emberek úgy állapították meg az időt, hogy felnéztek  az égboltra. Alkotása alapjaként Philadelphia városát készítette, ahol testvére lakik, és más jól ismeri belváros horizontját. 

A tehetséges mérnök természetesen YouTube-on részletekbe menően elmagyarázza az építés folyamatát, a kísérletező kedvűek számára pedig az alábbi videó leírásában egy hasonló szerkezet elkészítéséhez szükséges kódokat és fájlokat is megosztotta a GitHub linkeken keresztül.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.