Nem egyszerű dolog a szabadban főzni a Déli-sarkon

|

A Concordia Station kutatói azért megpróbálták.

Cyprien Verseux glaciológus és aztrobiológus több ízben is kipróbálta, milyen -70 Celsiusban a szabadban reggelit készíteni.

A tudós jelenleg a Déli-sarkon állomásozik a Concordia Station központban. Legtöbb idejét természetesen kutatási munkával tölti, viszont rendszeresen posztol a saját blogjára, illetve Twitteren is rengeteg érdekes képet oszt meg. Az egyik legizgalmasabb képsorozata, amelyben

a szabadtéri "főzőcskézést", pontosabban a pillanatok alatt megfagyó ételeket örökíti meg.

Döbbenetes látvány, ahogy például simán megáll a levegőben a tál tészta villával a közepén, de a szempillantás alatt jéggé váló felvert tojás láttán elgondolkodunk a fizika törvényein. Nézd meg az alábbi galériában te is Cyprien legjobb képeit az ételkészítési próbálkozásokról, valamint pár fantasztikusan látványos beállítást a Déli-sarkról.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.