Húsz év után újra visszatérnek a teknősök az indiai partokra

|

A veszélyeztetett faj egy hatalmas tisztítási és karbantartási kezdeményezésnek hála kerül újra biztonságba.

Az indiai Mumbai város melletti Versova partszakasz évtizedek óta egyre koszosabb, és elképesztő mennyiségű szemét rakódott le a közelében.

A WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete viszont nagyon komoly projektbe kezdett, hogy megtisztítsák a területet, és

közel 85 hét alatt több mint 5 millió kiló műanyagszemetet gyűjtöttek össze az elhivatott önkéntesek.

A munkafolyamatok végére ENSZ a világ legnagyobb parttisztítási projektjének nevezte a kezdeményezést. Természetesen meg is lett a munka eredménye, mert amellett, hogy gyakorlatilag új életet leheltek Versovába, húsz év után elkezdtek visszatelepülni a területre a különböző teknősfajok.

Sajnálatos módon korábban rengeteg állat szenvedett és pusztult el a vízi szemetelés miatt, így különösen örömteli, hogy a hat kritikusan veszélyeztetett teknősfaj is nyugodtan visszatérhet az eredeti természetes környezetébe.

Az alábbi galériában megnézheted, hogy nézett ki korábban az említett partszakasz, illetve milyen szép eredményeket értek el a WWF önkéntesei.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.