40 éven át ültetett fákat egy pusztuló szigeten, de minden perc munka megérte

|

Hősünk még 16 évesen kezdte a munkát, azóta szó szerint felvirágoztatta a környék élővilágát.

A világ egyik legnagyobb folyóközi szigete, az indiai Majuli az eróziónak köszönhetően az utóbbi 70 évben több mint a felére zsugorodott.  Egyesek szerint akár 20 év múlva el is pusztulhat, viszont van egy férfi, aki mindent megtesz, hogy a lehető legtovább megőrizze a szigetet és a helyi élővilágot.

Jadav Payeng 1979-ben, mindössze 16 éves korában határozta el, hogy nem fogja szó nélkül hagyni a sziget sajnálatos pusztulását. Kitartó munkával elkezdett fákat ültetni, és az évek alatt már

több mint 550 hektárnyi erdőt ültetett.

Viszonyításképp New York város híres Central Parkja összesen 340 hektáros területen húzódik.

A Payeng által létrehozott erdő már otthont ad többek között bengáli tigriseknek, indiai orrszarvúknak és több mint 100 indiai elefántnak is. A férfi minden egyes nap kitartóan dolgozik Majuli szigetén már 39 éve, az eredmény pedig magáért beszél.

A helyi hősről egy rövid dokumentumfilm is készült, érdemes azt is megnézni.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.