Létezik egy olyan egyedi írógép, amivel kottákat írhatunk

|

A szerkezet első verzióját 1936-ban szabadalmaztatták.

Manapság is egyre divatosabbá válik az írógépek használata, de olyan különleges darabbal, mint a Keaton Music Typewriter csak kevesen találkozhattak.

Az eredeti, 1936-os ötlet alapján 14 darab gombbal rendelkezett, a végső 1953-as kiadás pedig már ennél jóval fejlettebb volt, könnyebben kezelhető, és 33 különböző gombot kapott.

Az 1950-es években egy darab ilyen gép ára mai árfolyamon 2415 dollár (közel 690 ezer forint) volt.

A feltaláló Robert Keaton szerette volna, hogy mindig pontosan látható legyen, milyen gombot ütöttünk le és hol helyezkedne el a következő. Az ötlet alapján született meg a billentyűzet köríves felosztása. Az alábbi galériában megnézheted, hogy fest a gyakorlatban az írógép, illetve egy tervrajzot és egy korabeli reklámplakátot is láthatsz.

A világon jelenleg állítólag mindössze egy tucat Keaton Music Typewriter működőképes, egyes darabok akár 12 000 dolláros (kb. 3,3 millió forint) áron cserélnek gazdát.

Az alábbi videóban megnézheted, hogyan használják kottaírásra az 1953-as találmányt.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.