Egy kínai városban kutyatartó jogosítványt vezettek be

|

A hatóságok így igyekeznek elejét venni a különböző kihágásoknak.

Csinan városában érdekes döntést hozott a vezetőség. A kínai településen kötelező jelleggel bevezették a kutyajogosítványt, amellyel a kutyatartási szabályokat igyekeznek az eddigieknél is szigorúbban betartatni.

A speciális jogosítvány bevezetése, vagyis 2017 eleje óta 

több mint 122 városi tulajdonostól kellett átmenetileg elkobozni az állatot, mert elvesztették az összes pontjukat.

A kutyajogosítvány összesen 12 pontot tartalmaz, ami első ránézésre soknak tűnhet, viszont nagyon szigorúan vonják le azokat. Három pontot veszít az, aki póráz nélkül sétáltatja a kutyát, ha pedig valakit újra szabályszegésen érnek, attól újabb hat pontot vonnak le. A jogosítványra pontokat is lehet feltölteni menhelyeken való önkénteskedéssel és mások tanításával.

Amennyiben valaki két éven belül elveszíti az összes pontját, attól a hatóságok ideiglenesen elkobozzák a kutyáját. Az állatot pedig csak akkor lehet visszakapni, ha sikeresen teljesítik a kutyatartási vizsgát. A jelentések alapján 12 embernek még nem sikerült letennie a vizsgát, hogy visszaszerezzék házikedvencüket.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.