Kínában már egy felhőkarcoló tetejére is vízesést építettek

|

Óránként több mint 100 dollárba kerül működtetni, szóval azért nem ömlik belőle egész nap a víz.

Egy kínai építőipari cég, a Guizhou Ludiya Property Management rájött arra, hogy az emberek képesek a világ legkülönfélébb tájaira is elutazni azért, hogy hatalmas vízeséseket nézhessenek meg. Ebből pedig arra a remek következtetésre jutottak, hogy mivel a valódi vízeséseket nem tudják közelebb hozni, építeni fognak egyet az egyik hatalmas felhőkarcolójukra. 

Guizhou provinciában található Guiyang városáig kell utaznod, ha te is szeretnéd látni ezt a monstrumot. 

Összesen négy hatalmas szivattyú emeli fel a vizet nagyjából 107 méter magasra, ahonnan az egész lezúdul az épület oldalán.

Az építészeti és mérnöki csoda, hogy mindezt sikerült összehozni, de így sem olcsó mulatság működtetni a mesterséges vízesést: több mint száz dollárba kerül óránként a fenntartása, azaz 28 ezer forint körül van 60 percnyi látványosság prezentálása. Éppen ezért nem folyamatosan működik a vízesés, csupán speciális alkalmakkor indítják azt be.

Mi szerencsére tudunk neked mutatni róla pár remek képet, úgyhogy utaznod sem kell, és a megfelelő pillanatra sem kell várakoznod. 

Videón is meg tudjuk mutatni, hogyan fest mindez a gyakorlatban:

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.