A világ egyik legmenőbb Lego építménye a működő Bugatti Chiron

|

Az autót több mint 1 millió darabból állították össze 13 400 munkaóra alatt.

Fantasztikus építményt készített a Lego. Miután a dán játékgyártó kijelentette, hogy bizony a Technic darabokból bármit lehet építeni, a szakemberek elkészítették egy Bugatti Chiron 1:1-es méretarányú mását.

A Lego Chiron alkotórészei összesen 1500 kilogrammot nyomnak, és persze nem csak ücsörögni lehet az autóban, hanem bizonyos keretek között hajtani is lehet azt.

Összesen 2304 darab Lego Power Functions motor 5,3 lóerőt generál, és a Chiron végsebessége a közel 30 km/h sebességet is elérheti.

A járgányt pedig nem más, mint a Le Mans győztes Andy Wallace próbálta ki egy tesztvezetés során a wolfsburgi Ehra Lessien versenypályán. Az alábbi videó be is mutatja a szóban forgó tesztet:

Az építésről pedig fantasztikus képek készültek, beleértve a pedálok és a műszerfal közeli felvételeit is. Nézd meg te is az alábbi galériában:

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.