Elképesztő teljesítmény, amit az olimpiai bajnok holland úszó művelt jótékony célból

|

Maarten van der Weijden hatalmas feladatra vállalkozott, hogy adományokkal segítse a rákkutatást.

A holland úszót 19 éves korában diagnosztizálták leukémiával, és az orvosok nem sok esélyt adtak a túlélésre, Maarten van der Weijden leküzdötte a betegséget, és két évvel később már aranyérmet szerzett a 2008-as pekingi olimpián.

Maarten nagyon komolyan támogatja a rákkutatást, és egy jótékonysági rendezvény keretein belül azt tervezte, hogy a hollandiai Elfstedentocht városában végigússza az egész 200 km-es távot. A tervek szerint három nap alatt kisebb pihenőkkel teljesítette volna, viszont sajnálatos módon megbetegedett a vízben található szennyeződésektől. Ennek ellenére kitartott, és

55 óra alatt 163 kilométert úszott, amíg teljesen ki nem merült.

A rendezvény pedig rendkívül sikeres lett, több mint 4 millió dollár adományt sikerült összegyűjteni a három nap alatt. Az úszóbajnok testét rendesen megviselték a körülmények, viszont már teljesen jól van.

Nézd meg te is a képeket Maarten van der Weijden jótékonysági rendezvényéről:

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.