Magyar lett a világ legdrágább bora

|

Több mint 11 millió forintért kelt el egyetlen palack Tokaji bor.

Tokaji Esszencia egy végtelenül különleges bor, ugyanis csak és kizárólag aszúszemekből készül, nem hígítják fel annak érdekében, hogy tompítsák kicsit az édességét. 

Ennek következtében azonban nagyon költséges az előállítása, hiszen több mint 180 kilogramm aszúszemet kell belepréselni egyetlen aprócska palackba ahhoz, hogy elkészülhessen ez a bor. Így persze az árát is megkérik a borkülönlegességnek. Most éppen egy 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért adtak csillagászat összeget,

egészen pontosan 40 ezer dollárért, azaz több mint 11 millió forintért vásárolták meg egy sanghaji aukción, 

ezzel az árral pedig világrekordot állított be. A szóban forgó borból egyébként mindösszesen 18 palack készült, szóval tényleg valódi kuriózumról van szó.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.