Őrületes volt az első moszkvai McDonald's megnyitója

|

A mai napig ikonikus az első szovjet gyorsétterem nyitónapja.

Az első szovjet McDonald's éttermet Moszkvában nyitották 1990. január 31-én, miután hosszas tárgyalásokat követően sikerült megegyeznie a városi képviselőknek a McDonald's Canadával.

Az első terveket az 1976-os montreali olimpia után vázolta fel George Cohon, a McDonald's Canada alapítója és vezérigazgatója. Közel negyed évszázadnyi egyeztetés és tervezés után pedig végül sikerült megépíteni az akkori világ legnagyobb McDonald's éttermét.

A több mint 900 férőhelyes McDonald's a nyitónapon 30 ezernél is több embert szolgált ki, az étterem 600 dolgozóját pedig 35 ezer jelentkező közül választották ki.

A nyitás előtt hatalmas kígyózó sorban álltak az emberek a szomszédos Pushkinskaya Square területén, és alig várták, hogy végre megkóstolhassák a 3,75 rúbelbe kerülő Big "Mak" szendvicset. A sorról készült videó bemutatja, milyen sokan várták a moszkvai McDonald's nyitását:

Ezen kívül természetesen rengeteg kép készült a megelőző munkálatokról és a nyitás napjáról, ahol még Borisz Jelcin, a későbbi Oroszország első elnöke is jelen volt. 


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.