Mesterséges intelligenciával keltették életre a Mona Lisát

|

A Samsung moszkvai csapata különleges algoritmust fejlesztett.

A Samsung fejlesztői rengeteget dolgoznak különböző mesterséges intelligencia technológián, ezúttal a deepfake terén sikerült izgalmasat alkotni.

A deepfake röviden azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia olyan videót generál különböző felvételek alkalmazásával, mintha abban egy élő személy szerepelne.

A Samsung csapata ezt alkalmazta a Mona Lisán, a végeredmény pedig roppant érdekes lett.

A moszkvai laboratóriumban fejlesztett algoritmus ugyanis már egyetlen felvételből képes videó gyártására, ezt pedig da Vinci világhírű művén demonstrálták. A Mona Lisa mellett többek között Salvador Dalit, Albert Einsteint és Marilyn Monroe-t is életre keltették. Az alábbi videón te is megtekintheted, hogy működik a technológia.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.