Különleges látvány a 10 000 éves óriásszarvas koponyája és agancsa

|

Igazi ritkaságra bukkant a két északír halász munka közben.

Raymond McElroy és Charlie Coyle néhány napja a Lough Neagh tó mellett halásztak, amikor valami hatalmas és furcsa dolog akadt a hálójukba.

Első ránézésre meg sem tudták állapítani, hogy mivel van dolguk, de amint a kihúzták a vízből a több mint 180 cm széles leletet, elállt a lélegzetük.

A koponya és az agancs ugyanis egy óriásszarvasé, amely állat már több mint 10 000 éve kihalt az észak-írországi területeken.

A fenséges állat közel 2 méter magas és 3 méter széles lehetett, a súlyát pedig 28 és 40 kg közötti értékre becsülik a szakemberek. Négy évvel ezelőtt a Lough Neagh tó hasonló pontján találtak egy óriásszarvashoz tartozó alsó állkapcsot, így feltehetőleg a koponya és az agancs is ugyanahhoz az állathoz tartozhatott.

Az alábbi galériában megnézheted, hogy nézhetett ki az óriásszarvas, illetve a talált lelet milyen nagy egy átlagemberhez arányosítva:

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.