Ez a kiállítás megmutatja, milyenek vagyunk és milyennek akarunk látszani az online térben

|

Puskás Marcell dizájner roppant érdekes képeket alkotott a kutatása alapján.

A The Big Data Gaze projekt során a művész a digitális önazonosítás és az úgynevezett online gaze kapcsolatokat vizsgálta.

A kiállítást a budapesti FISE - Fiatal Iparművészetek Stúdiója Egyesület galériájában lehet megtekinteni, és akinek már van tapasztalata a különböző társkeresős applikációkkal, az garantáltan rengeteg érdekes alkotással találkozhat.

Puskás Marcell több mint 20 ezer ember bemutatkozó szövegét használta fel a projekt során, az alkotáshoz, a végeredmény pedig nagyon elgondolkodtató.

A kiállítás olyan kérdéseket feszeget, mint hogyan tudja az ember bemutatni magát néhány szó vagy emoticon segítségével, hogyan tudjuk egy emberről eldönteni pár szempillantás alatt, hogy összeillünk-e, vagy befolyásolja-e maga az applikáció, hogy lássanak bennünket. Az alábbi képgalériában te is megtekintheted a The Big Data Gaze legérdekesebb képeit, ha pedig felkeltették a kíváncsiságod, látogass el te is a FISE galériába.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.