Ukrán diákok vegetáriánus szalonnát állítottak elő

|

Az agráregyetemi hallgatók érdekes kísérletet végeztek.

A vegetáriánusok által is fogyasztható szalonnát a Szumi megyeszékhely egyetemi készítették, és meglepően jól sikerült a projekt.

A laboratóriumi körülmények között előállított ételhez 

mindössze növényi olajra és zselatinra volt szükség.

A kísérletek során kiderült, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű szalonnát is tudnak gyártani, például sósat, paprikásat, vagy savanyút és édeset is. Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozási tanszékének tanára szerint jó fűszerezéssel az íze alapján szinte lehetetlen megkülönböztetni az igazi szalonnától.

Bigyuk még az is elmondta, hogy ez a vegetáriánus szalonna sokkal egészségesebb, mint a klasszikus, ugyanis nem tartalmaz olyan káros anyagokat, mint az állati eredetű eredeti. Érdekes meglátás, az egyszer biztos. Kíváncsian várjuk, mit tudnak a diákok és a tanáraik ebből a különleges projektből.

Minden nap megosztunk veled pár érdekességet, ne feledd el kedvelni Facebook oldalunkat.


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.