Jövőbe illő a Volvo conceptautójának biztonsági rendszere

|

Alig tudjuk elhinni, hogy a terv megvalósulhat.

Nemrégiben mutatta be a Volvo a legújabb autótervét, az önvezető, elektromos és szuper biztonságos Volvo 360c-t.

A járműbe elképesztő dolgokat pakolnak, de talán az átlagember számára a legkülönlegesebb dolog az úgynevezett safety blanket, vagyis biztonsági takaró, amely célja, hogy a fekvő illetve alvó utasok számára is maximális biztonságot nyújtson.

A takaró különleges anyagból készül, a vállakon és a csípőn pedig kellően megfeszül biztonsági öv módjára egy erősebb fékezés vagy ütközés esetében.

A projekt még viszonylag kezdeti stádiumban van, mert rengeteg változóval kell számolnia a mérnököknek - kezdve attól, hogy személyre szabott méretei legyenek a takarónak, illetve azt folyamatosan és kényelmesen tudják az utasok használni. A Volvo tervei alapján a 360c modell akár már 2021-re is elkészülhet - ha sikerül megalkotni, akkor igazi forradalmi újítással indul el a jövőbe a svéd vállalat.

Az alábbi galériában megnézheted, hogy képzelik el gyakorlatban a futurisztikus autót:


Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.trendblog.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.